Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-04-27@14:09:12 GMT

پرورش میگو در غار نمکدان، بدون اجازه میراث

تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۹۶۵۹۴

پرورش میگو در غار نمکدان، بدون اجازه میراث

رویداد۲۴ بعد از ماجرای واگذاری ساحل بندر مقام به یک شرکت پرورش میگو، چند روزی است که طرح واگذاری نقطه‌ای از جزیره قشم برای پرورش میگو خبرساز شده است؛ درست در محدوده ژئوسایت نمکدان. بار دیگر، اتفاقی شبیه واکنش‌ها به پرورش میگو در بندر مقام هرمزگان رخ داد. فعالان محیط‌زیست و میراث فرهنگی جزیره اعتراض کردند و هشدار دادند که در صورت انجام این کار، گنبد نمکی که طولانی‌ترین غار نمکی ایران و جهان را در خود دارد، آسیب خواهد دید و ژئوپارک جزیره قشم از فهرست یونسکو خارج خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  گفته‌های تازه مسئولان هرمزگان نشان می‌دهد که برای راه‌اندازی این مرکز پرورش آبزیان، هیچ هماهنگی با میراث فرهنگی استان صورت نگرفته است.
خطر بیخ گوش ژئوپارک قشم است. چنانکه با وجود پیگیری‌ها و مکاتبات قضائی مختلف برای جلوگیری از این تخریب، عملیات ساخت مرکز پروش میگو متوقف نشده است و همچنان ادامه دارد. تجاوز به حریم غار نمکی، طبق مستندات قانونی جرم است و دست‌اندرکاران این پروژه در قشم اصرار دارند که طرح‌شان از حریم اثر فاصله دارد، اما میراث فرهنگی قشم هم خطر خروج ژئوپارک را از فهرست جهانی یونسکو جدی دانسته است.  بیشتر بخوانید: میانکاله؛ قبرستان پرندگان مهاجر/ دلیل مرگ دسته جمعی پرندگان چه بود؟ با اینکه رئیس اداره شیلات قشم در پاسخ به هشدار‌ها به «ایرنا» گفته بود که سایت پرورش میگو با ژئوسایت نمکدان ۶ کیلومتر فاصله دارد و تهدیدی برای آن محسوب نمی‌شود، روز گذشته مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان هرمزگان از بررسی واگذاری طرح پرورش میگو در جزیره قشم خبر داد. اینطور که رضا برومند به «ایسنا» گفت، قرار است واگذاری طرح پرورش میگو به درخواست دادستان عمومی و انقلاب شهرستان قشم انجام شود. او متولی رسیدگی به این موضوع را سازمان میراث فرهنگی منطقه آزاد قشم دانست: «به احترام افکار عمومی و بررسی کارشناسی به همراه تیم ارزیابی و کارشناسی فردا (هشتم بهمن) راهی جزیره قشم شده و این طرح که طبق مطالب گفته‌شده فضای مجازی موقعیت جهانی ژئوپارک جزیره قشم را به خطر می‌اندازد، بررسی مجدد می‌شود.» برومند با اشاره به اینکه مختصات گنبد نمکی و ژئوپارک قشم در سازمان منطقه آزاد قشم موجود است و در صورت وجود داشتن طرح مذکور در این منطقه می‌توان مانع از ادامه فعالیت شد، اضافه کرد: «پرونده ثبت ژئوپارک قشم در یونسکو را میراث فرهنگی منطقه آزاد قشم پیگیری می‌کند و اینکه محل اجرای طرح در حریم گنبد نمکی و ژئوپارک قرار دارد، باید از میراث فرهنگی قشم استعلام گرفته می‌شد.»
در حالی که واگذاری اراضی در محدوده طولانی‌ترین غار نمکی جهان به مرکز پرورش میگو به‌عنوان جدی‌ترین تهدید برای خروج ژئوپارک قشم از یونسکو مطرح است، او ابراز امیدواری کرد که پس از ارزیابی‌های انجام شده و در صورت تأیید در حریم قرارداشتن طرح مذکور، با کمک دستگاه قضائی و همکاری دستگاه‌های ذی‌ربط بتواند از میراث ملی دفاع کند. منبع: روزنامه شهروند لینک کوتاه: www.rouydad24.ir/000qga خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 هرمزگان غار نمکدان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۹۶۵۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری می‌شود

مریم جلالی در مراسم بزرگداشت روز ملی شهر میمند و برگزاری جشنواره گل و گلاب گفت: میمند ظرفیت‌های اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی زیادی دارد که باید این ظرفیت‌ها در خدمت ارزش‌افزوده و ارزش‌آفرینی شود.

معاون صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی افزود: رویداد‌ها زمینه تقویت توجه را ایجاد می‌کنند و تقویت توجه نخستین گام در راستای متمایزسازی و ایجاد وضعیت مطلق است.

جلالی افزود: به‌عنوان معاون صنایع‌دستی وزارت میراث فرهنگی و همکارانم در اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس به دنبال این هستیم که ظرفیت‌های میراث فرهنگی و آنچه ریشه در تاریخ دارد به‌اضافه جاذبه‌های گردشگری در کنار محصولات صنایع‌دستی یک پیوستاری درست کند که به اقتصاد منطقه کمک کند که لازمه‌اش همگرایی خانواده است.

 او ادامه داد: خانواده چه در سطح کوچک چه در سطوح محله، شهر، شهرستان و استان باید رویکرد اقتصاد هویت بنیان را سرلوحه قرار دهند و ما هم بتوانیم تسهیل گری و رفع موانع کنیم.

جلالی او در ادامه خطاب به مسئولان و مدیران حاضر در این جلسه گفت: تمامی مسئولان و مدیران میراث فرهنگی، استانداری و دیگر ادارات دولتی فرزندان این دیار هستند و مانند یک خانواده کار می‌کنند و وقتی خانواده مبنا باشد دیگر فرقی نمی‌کند من چه سهمی دارم این همکاری و هم‌افزایی و هم‌جوشی باید منجر به این شود که ما معیشت عزت‌آفرین داشته باشیم.

معاون صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی با ابراز خرسندی از اینکه اینجا خانواده‌ها را در کنار مسئولان می‌بینم و این مسئولیتی که وجود دارد یکی در خانواده و دیگری پسر و خواهر و مادر خانواده است و این فضای خانواده محوری در سالی که مشارکت مردم در تولید حساب‌شده بسیار قیمتی است.

جلالی در ادامه تأکید کرد: صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی هوش و استعداد تاریخی ماست و یک پیوستار کامل است یعنی یک هوش و حکمتی بوده به‌طوری‌که ازگلی که می‌روییده گلاب در ظرف مسی درست می‌شود و بعد شیشه درست‌شده و ترکه‌بافی برای نگهداری شیشه درست‌شده و این توسعه است و ما باید سوار بر آن اقتصاد هویت بنیان را رونمایی کنیم.

او با اشاره به اینکه به همت شما صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی فردای روشنی را دارد اضافه کرد: میراث فرهنگی ما تنها میراث، ملموس نیست بلکه در برگ این گل‌ها قصه‌ها و لالایی‌هایی نهفته است و روایت‌هایی که در دنیای امروز ارزش‌افزوده دارد.

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی با اشاره به اینکه قصه میمند خریدار دارد و ما باید ان را روایتگری کنیم تا دنیا این قصه‌ها را خریداری کند.

او به ذکر مثال‌هایی به تکمیل سخنانش پرداخت و گفت: یک روزگاری جمشید و اردشیر و شاپور کشورگشایی می‌کردند و جهان‌گشایی قدرت بود، یک روزگاری جهان دانی و اطلاعات قدرت بود و امروز جهان ارایی قدرت است و به همه دلیل ایران قدرت سوم را ایجاد کرده است و می‌تواند حرف در جهان داشته باشد، چون روایت‌هایی زیبایی دارد.

جلالی بابیان اینکه شیشه‌گری یکی از مهارت‌های اصیل میمند در کنار گلاب‌گیری بوده و صنعت شیشه‌گری می‌تواند به دلیل بازیافت و دوست دار محیط‌زیست بودن، به ترویج گلاب‌گیری کمک کند ابراز امیدواری کرد که عزم مسئولان محلی مبنی بر ایجاد کارگاه‌ها بتواند شاخص‌های شهر ملی شیشه‌گری را برای میمند فراهم کند و ما هم تلاش می‌کنیم این پرونده کامل شود و بتوانیم در آینده‌ای نزدیک شهر ملی شیشه‌گری را در میمند داشته باشیم؛ بنابراین گزارش دکتر مریم جلالی معاون صنایع‌دستی وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی و دکتر محمد ثابت اقلیدی مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس و هیات همراه امروز با سفر به شهرستان فیروزآباد ضمن حضور در مراسم روز ملی میمند از کارگاه‌های شیشه‌گری، گلاب‌گیری همچنین مزارع گل محمدی و تعدادی از اقامتگاه‌های سنتی و بومگردی شهر میمند بازدید کردند.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی در کرمان برگزار می‌شود
  • ‌کرمان‌ میزبان سومین جشنواره ملی چند رسانه‌ای میراث فرهنگی
  • تهدیدی برای شهر باستانی جیرفت
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری می‌شود
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری شود
  • تامین مولد سالم تولید ایمن و پایدار را به‌دنبال دارد
  • ادامه حواشی جنجالی یک پلتفرم/ «محفل» در صدر دیگر نظرسنجی‌ها
  • تخلفی که در «سنگلج» رخ داده است
  • ضرغامی: حال مردم خوب هست که به سفر می‌روند