Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@21:21:05 GMT

گنبدهای نمکی قشم، جاذبه جهانی نیازمند حفاظت

تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۱۴۵۲۹

گنبدهای نمکی قشم، جاذبه جهانی نیازمند حفاظت

«محمد حسن طالبیان» که در نشست با رئیس پژوهشگاه و سرپرست اداره میراث فرهنگی منطقه آزاد قشم سخن می‌گفت با بیان اینکه طرح‌های مختلفی باید در منطقه آزاد قشم اجرا شود، افزود: تمامی امور مربوط به ساماندهی پرونده‌های تأسیسات و تشکل‌های گردشگری و میراث فرهنگی جزیره قشم باید طبق کار کارشناسی و با نظارت بیشتری صورت گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی میراث ناملموس را یکی از موضوعات مهم در منطقه قشم دانست که پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری تمام توان خود را به کار خواهد بست تا این میراث ثبت و پشتیبانی از آن به طور مناسبی انجام گیرد.
معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: موضوع قشم و ثبت آن به عنوان یک اثر جهانی و همچنین طبیعت تاریخی و فرهنگی و زمین شناسی آن به عنوان یک پدیده مهم باید مورد مطالعه جدی قرار گیرد.

وی گفت: وجود گنبدهای نمکی در جزیره قشم که یکی از بزرگترین پدیده‌های طبیعی به شمار می‌رود می‌تواند جاذبه‌ای جهانی را برای منطقه رقم بزند که نیازمند حفاظت بیشتری است.

بر اساس اعلام روز دوشنبه، پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، طالبیان از آمادگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در جهت بهبود و ساماندهی منطقه آزاد قشم خبر داد و گفت: ایجاد موزه، حفظ میراث زیر آب و از همه مهمتر حوزه گردشگری این منطقه که برای مردم بسیار جذاب است در دستور کارهای اصلی سازمان و پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری قرار گرفته و مطالعات گسترده‌ای در بخش باستان شناسی و مردم شناسی در حال انجام است.
وی به اراده جدی دست اندرکاران و مدیران بخشهای مختلف در منطقه آزاد قشم و میراث فرهنگی و گردشگری اشاره کرد و گفت: مدیران مجموعه‌های مختلف بایستی اراده سیستمی داشته باشند زیرا کارها در این بخش بسیار ارزشمند است.

همانطور که گفته شد غار نمکدان در فاصله ۱۰۰ کیلومتری از شهر قشم قرار دارد و دارای وسعتی به اندازه ۶ کیلومتر می‌باشد. غار نمکدان یکی از طولانی‌ترین غارهای جهان می‌باشد که رتبه اول را در میان تمامی غارهای نمکی دارد. کوه‌های مخروطی شکل از نمک در داخل غار وجود دارد که خود این غار داخل یک کوه مخروطی قرار دارد که ارتفاع این کوه ۳۴۰ متر می‌باشد. در فاصله کمی از این غار که قرار بگیرید شاهد وجود حوضچه‌های نمکی بسیار زیادی هستید که بسیار زیبا هستند. بیشتر حوضچه‌های نمکی موجود در غار به دلیل آب در جریان داخل غار می‌باشد. غار نمکدان با قندیل‌های نمکی خود شناخته شده است و بسیار معروف می‌باشد.

حوضچه‌های نمک داخل غار نمکدان

داخل غار نمکدان حوضچه‌های نمکی زیادی وجود دارد که مانند برف سفید می‌باشند. از دور که به این منطقه نزدیک می‌شوید احساس می‌کنید در نزدیک کوهی پوشیده از برف قرار دارید. در این غار رودهای کوچک و آبراهه‌هایی در جریان هستند که آب شور دارند و این حوضچه‌ها حاصل جریان آب در این غار هستند. از ابتدا که وارد غار می‌شوید می‌توانید قندیل‌های نمک را در سراسر غار ببینید و لذت ببرید. این مسیر تا ۱۰۰ متر ادامه دارد و بعد مسیر حرکت کمی سخت می‌باشد. فضای غار تاریک است و باید با خود چراغ قوه داشته باشید تا بتوانید مسیر حرکت خود را ببینید و به جلو حرکت کنید.

پرندگان و حشرات داخل غار

یکی از پرندگانی که در داخل غار زندگی می‌کند خفاش است. وقتی که در داخل غار قدم می زنید می‌توانید صدای خفاش‌ها را بشنوید. اگر خوش شانس باشید حتی می‌توانید چند خفاش را ببینید. در داخل این غار به دلیل تاریک بودن محل مناسبی برای زندگی بعضی از حشرات است که گاهی اوقات این حشرات آزار دهنده هستند. در هر گوشه و کنار این غار زیبایی‌هایی وجود دارد که با کمی کنجکاوی می‌توان از این جاذبه‌ها لذت برد. در سقف غار نمکدان می‌توانید قندیل‌های مرمرین و بلوری را ببینید که دارای اشکال مختلفی می‌باشند.

چشمه نمک بیرون غار نمکدان

همانطور که گفته شد در داخل غار آب جریان دارد که به خارج از غار جریان دارد. این آب خارج شده از غار درون یک حوضچه که در مقابل غار قرار دارد ریخته می‌شود و یک چشمه نمک را ایجاد می‌کند. این چشمه در تمام سال در حال جریان می‌باشد و یکی از شگفتی‌های این غار زیبا و منحصر به فرد محسوب می‌شود. بستر و منبع اولیه چشمه دارای رنگ سرخی است که رسوبات گل اخرا در آن وجود دارد. چشمه نمک مقابل غار از دور قابل مشاهده است و هر فردی از دیدن آن لذت می‌برد.

خاصیت نمک‌های غار نمکدان

بر اساس تحقیقات انجام شده بر روی نمک‌های غار نمکدان دانشمندان به این نتیجه رسیده‌اند که این نمک‌ها خاصیت دارویی دارند. یکی از ترکیبات اصلی این نمک‌ها منیزیم است. این نمک‌ها به صورت کپسول برای ورزشکاران حرفه‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرند. گفته شده است که تنفس هوای داخل این غار برای افرادی که دچار بیماری‌های آسم و تنفسی هستند بسیار مفید و عالی می‌باشد.

بر اساس تحقیقات زمین شناسی سن نمک‌های موجود در این غار به دوران پیش از کامبرین برمی گردد. اما گنبدهای نمکی که در این منطقه وجود دارند همه به آن دوران متعلق نیستند و شاهد گنبدهای جدید و جوان‌تری نیز هستیم. تمامی لایه‌های نمک این غار در اثر گذر زمان ایجاد شده‌اند. از آنجایی که وزن نمک از وزن سنگ‌های مجاور کمتر است، نمک‌ها از سنگ‌ها بالا می‌روند و بر روی آنها اشکالی ایجاد می‌کنند. غار نمکدان یکی از جاذبه‌های زیبای جزیره قشم می‌باشد که امروزه افراد زیادی از این جاذبه زیبا بازدید می‌کنند و از چشم اندازهای آن لذت می‌برند.

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۱۴۵۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله | مقاومت محیط‌ بانی در برابر اقدام غیر قانونی میراث فرهنگی | توضیحات فرمانده یگان محافت محیط زیست

همشهری آنلاین - مجیدجباری: درگیری بر سر نداشتن مجوز مرمت یک اثر تاریخی در میانکاله موجب تنش لفظی میان کارکنان سازمان محیط‌زیست و وزارت میراث فرهنگی شد تا آنجا که محیط‌بانان موفق شدند از ورود غیرمجازکامیون و وانت بارحامل مصالح ساختمانی به این منطقه حفاظت شده جلوگیری و کارکنان میراث فرهنگی را که بدون داشتن مجوز محیط‌زیستی اصرار به ورود به میانکاله داشتند، بازگردانند.

اجرای طرح گردشگری و طبیعت‌گردی در میانکاله و شبه‌جزیره آشوراده از ۲۵سال گذشته مطرح شد اما اجرای این طرح بارها با مخالفت کارشناسان و حامیان محیط‌زیست به تعویق افتاد. در سال ۱۳۹۷دولت وقت این طرح را آغاز کرد اما کش و قوس میان حامیان محیط‌زیست و مدیران اجرایی استان باز هم سبب توقف این طرح شد. با روی کار آمدن دولت سیزدهم و پس از سفر استانی رئیس‌جمهور به استان گلستان و بازدید از منطقه، رئیس‌جمهور بر ضرورت رفع مشکلات پیش روی اجرای طرح طبیعت گردی آشوراده تأکید کرد و بلافاصله جلسات مستمری توسط سازمان حفاظت محیط‌زیست و با همکاری دستگاه‌های مربوطه ازجمله استانداری گلستان برگزار و قرار شد اجرای هرگونه طرح گردشگری در این ذخیره‌گاه مهم زیست‌کره با هماهنگی سازمان حفاظت محیط‌زیست انجام شود.

بیشتر بخوانید: فحاشی مدیر میراث‌ فرهنگی به یک محیط بان + فیلم ؛ واکنش یگان حفاظت محیط زیست واکنش تند محیط زیست به ماجرای محیط‌بانان آشوراده ؛ کسی حق ندارد فراتر از قانون رفتار کند | ماجرای دستور رئیس‌جمهور برای طرح گردشگری چه بود؟

مردادماه سال گذشته، سیزدهمین نشست کمیته ملی طبیعت‌گردی که با حضور علی‌اصغر شالبافیان، معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط‌زیست و معاون حفاظت و امور اراضی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری به‌عنوان اعضای کمیته ملی طبیعت‌گردی برگزار شد، موضوع پروژه طبیعت‌گردی جزیره آشوراده منطبق با معیارهای محیط‌زیستی در محدوده ۲۲ هکتاری به‌عنوان یکی از موضوعات مهم و دارای اولویت از سوی شخص رئیس‌جمهور در سفر استانی گلستان، مطرح شد و مورد تأیید نهایی اعضا قرار گرفت. سفر رئیس قوه قضاییه استان گلستان هم دستور ویژه‌ حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای را برای رفع جنبه‌های حقوقی و قضایی مسائل و مشکلات استان ازجمله مسئله «طرح گردشگری جزیره آشوراده» را در پی داشت و طرح گردشگری آشوراده ضمن توجه به جوانب و ملاحظات زیست‌محیطی، به لحاظ حقوقی و قضایی هم تعیین تکلیف شد.

ماجرا از چه قرار است؟

فرمانده یگان حفاظت محیط‌زیست کشور در این باره گفت:« اداره میراث فرهنگی با مصالح ساختمانی بدون انجام هماهنگی، قصد ورود به منطقه حفاظت شده میانکاله را داشت که با ممانعت محیط‌بانان میانکاله از ورود مصالح ساختمانی به این منطقه جلوگیری و قرار شد اداره میراث فرهنگی استان گلستان پس از اخذ مجوز نسبت به ورود به میانکاله اقدام کند.»

سرهنگ جمشید محبت‌خانی، فرمانده یگان حفاظت محیط‌زیست کشور

سرهنگ جمشید محبت‌خانی در گفت‌وگو با همشهری آنلاین افزود:« یک اثر تاریخی در منطقه حفاظت شده میانکاله قرار دارد که وظیفه حفظ و نگهداری آن برعهده میراث فرهنگی است، اما نیاز است از قبل، مجوزی برای ورود به منطقه گرفته شود؛ محیط‌بانان نیز وظیفه کنترل مجوز را دارند. دستگاه دولتی برای انجام هرگونه فعالیت عمرانی در منطقه حفاظت شده باید مجوز داشته باشد. با توجه به اینکه مسئولان میراث فرهنگی مجوز ارائه نداده بودند، محیط‌بانان میانکاله از ورود مصالح به منطقه ممانعت به عمل آوردند و با احترام از آنان خواستند که پس از اخذ مجوز نسبت به ورود مصالح به منطقه اقدام کنند.»

او ادامه داد:«برخلاف برخی مباحث مطرح شده، وقوع درگیری بین محیط‌بانان و کارکنان میراث فرهنگی به هیچ عنوان رخ نداده است بلکه بحث جزئی بین طرفین به‌وجود آمده بود که درنهایت آقای تقی‌پور، مسئول پناهگاه حیات وحش میانکاله برای بررسی بیشتر موضوع به پاسگاه دریابانی محل رفت و بعد از نیم ساعت حضور در پاسگاه، موضوع با صحبت حل و فصل و قرار شد مجوز لازم از محیط‌زیست استان گرفته و سپس وارد منطقه شوند. تأکید می‌کنم که بحث‌ شفاهی بوده و بازداشت و درگیری رخ نداده است.»

به گزارش همشهری آنلاین، آذرماه سال گذشته نیز انتشار تصاویر درگیری لفظی محمدجوادساروی، مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان گلستان با یک محیط‌بان در جزیره آشوراده خبر ساز شده بود که واکنش مدیران سازمان حفاظت محیط زیست را به دنبال داشت.

کد خبر 847293 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها استان مازندران وزارت میراث فرهنگی و گردشگری استان گلستان محیط‌بان تالاب خبر مهم محیط زیست جنگل میانکاله سازمان حفاظت محیط زیست محیط زیست ایران

دیگر خبرها

  • محل حفاری غیرمجاز در شهرک شهید چمران تبریز کشف شد
  • کشف محل حفاری غیرمجاز در شهرک شهید چمران تبریز
  • درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله | مقاومت محیط‌ بانی در برابر اقدام غیر قانونی میراث فرهنگی | توضیحات فرمانده یگان محافت محیط زیست
  • خط و نشان محیط زیست و میراث فرهنگی در میانکاله برای یکدیگر
  • جنجال در منطقه میانکاله؛ ممانعت محیط بانان از ورود مصالح ساختمانی
  • هفتاد اثر موزه شوش، مرمت شد
  • میراث‌فرهنگی اصفهان باید دوباره زنده شود
  • دستگیری باند حفاران غیرمجاز حریم قلعه تاریخی هزاره اول پیش از میلاد